- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 0.7 |
Cukr průměr | 10 |
Kompot průměr | 60 |
Džem průměr | 40 |
Máslo | 18 |
Mouka pšeničná polohrubá | 75 |
Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr | 40 |
Mléko polotučné průměr | 150 |
Vejce celá průměr | 24 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 3319 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 108,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 51,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Vejce pečlivě rozmícháme, mírně osolíme, rozředíme mlékem a za stálého prošlehávání přisypáváme prosátou polohrubou mouku. Z hotového hladkého těstíčka upečeme po obou stranách v máslem vytřených pánvích tenké palačinky. Upečené horké palačinky potřeme tence džemem, v polovině je přeložíme a překrojíme. Vzniklé šátečky ozdobíme okapanými jahodami, ušlehanou neslazenou smetanou a posypeme moučkovým cukrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
koala694,reny2: snidaně 1000KJ(michana vejce, kruti šunka,syry, jogurty, ovoceatd), večeře 1000(polevka,kuř.maso se zeleninou,cottage,vejce,atd.), svačiny po 150KJ -zelenina ...nechapu v čem vidite problém!!!